Ilman Yhdysvaltoja ja Natoako Suomi oikeasti selviäisi?

Turvallisuuspoliittisesti sinisilmäiset suomalaiset alkavat vihdoin herätä horroksesta. Uusi Neuvostoliitto kolistelee jo rajoillamme. Stalinin ja Hitlerin haamut kummittelevat Kremlissä. Entinen KGB -eversti, toveri V. Putin on lähtenyt sotaretkelle miehittämällä osan Ukrainaa. Hänen entinen avustajansa sanoi USA:n medialle, että seuraavaksi idän diktaattori haluaa Suomen. Olihan maamme ennen itsenäistymistään yli 100 vuotta osa keisarillista Venäjää. Baltian maat ovat NATO:ssa, niillä on turvatakuut – Suomella ei ilman jäsenyyttä.

Kulttuuriväki komeasti etujoukoissa

Venäjän miehitettyä Krimin, julkaisi Helsingin Sanomat hätkähdyttävän jutun ”Vanhat radikaalit liputtavat Nato-jäsenyyden puolesta”. Lehdessä kerrottiin, että viistoista kulttuurivaikuttajaa olivat kirjoittaneet nimensä sotilaallista liittoutumista vaativaan adressiin. Hankkeen organisoi kirjailija ja kääntäjä Jukka Mallinen.

www.natonaika.fi

Analyyttinen ja järkevä vetoomus on luettavissa osoitteessa www.natonaika.fi. Sen tekee erityisen merkittäväksi juuri se, että allekirjoittajina ovat aiemmin radikaaleina tunnetut kulttuurivaikuttajat, kuten Jarmo Koponen, Jussi K. Niemelä, Kerkko Paananen, Jouni Pelkonen, Jani Saxell ja Mikael Storsjö. HS:n mukaan useilla listalla olijoista on kokemusta yhteistyöstä Venäjällä.

Jukka Mallinen ja ystävänsä Hannes Mäntyranta olivat päätyneet adressin tekoon tultuaan siihen tulokseen, että Suomen turvallisuus on heikko. Heidän mielestään ”kansa nukkuu, Venäjän ikäviä tarkoituksia ei tajuta, eliitti vaikenee ja sulkee silmänsä”.

Puolueet ”fraasivallin” takana

Adressin tekijät ovat pettyneitä puolueisiin ja ”niiden opportunismiin ja fraasivalliin”. Niinpä he päättivät koota adressin ”ohi perinteisten puolue-, instituutti- ym. bunkkereiden”. Vetoomuksen tekijät haluavat, että Suomen valtiojohto aloittaa NATO -jäsenyyden valmistelun. He toteavat – kuten aikanaan presidentti Sauli Niinistökin, että Suomi istuu idän ja lännen välisellä aidalla. Miksi, kysyvät allekirjoittajat.

Venäjä vastaa myöntyväisyyteen uusilla vaatimuksilla

Natoaika -ryhmä katsoo, että Venäjä jatkaa naapurimaidensa painostamista ja vastaa myöntyväisyyteen aina uusilla vaatimuksilla. Vilkaisu menneisyyteen osoittaa, että Suomen historia on täynnä Venäjän ja Neuvostoliiton painostusta; autonomian sortokausista Talvi- ja jatkosotaan, Yya-aikaan ja 2000-luvun lapsiasia-, tulli- ja Nato-kiistoihin.

Saksa auttoi Vapaus/sisällissodassa ja Jatkosodassa,
Nato auttaa vain jäseniä

Galluppien mukaan suomalaiset alkavat siis vihdoin herätä ei meitä mikään uhkaa -unesta. Reserviläisistä jo 42% kannattaa sotilaallista liittoutumista. Asiaa harkitsevien määrä kasvaa koko ajan. Silti valtaosa luulee, että EU tai NATO tulisi auttamaan, jos Venäjä hyökkäisi. Näin ei todellakaan ole. Sen ovat toistaneet viime aikoina NATO:n pääsihteeri, operaatioista vastaava kenraali Suomen virailullaan ja Yhdysvaltain presidentti Barak Obama. Naton jäsenet auttavat sotilaallisesti vain jäseniään.

Hyvä on palauttaa mieliimme, että urheiden taistelijoitten apuna olivat Vapaus/sisällissodassa saksalaiset joukot, jotka valtasivat mm. Helsingin punakaartilta. Jatkosodassa maassamme oli niin ikään saksalaisia joukkoja, ja Tali-Ihantalan torjuntavoitossa olivat tuiki tärkeitä aseveljiemme toimittamat aseet ja Saksan ilmavoimat.

Olisi siis aika toimia, ”ennen kuin nurrrkka on jo tulessa”, kuten kunnioitettu kenraali Adolf Ehrnrooth aikanaan lausui. Pelkkä Talvisodan henki ja myytti Tuntemattomista sotilaista eivät riitä, vaikka meillä onkin upea, hyvin koulutettu ja varustettu asevelvollisuusarmeija.

JARMO VILJAKAINEN
p.s. Tämän kirjoittaja yhtyy täysin tässä selostettuun kulttuuriväen adressiin osoitteessa natonaika.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 + 2 =