Venäjän hybridiliigaa Pasilan venäläisessä kaukalossa

Herra Hjallis Harkimon venäläisille myymä entinen suomalainen lätkäjoukkue Jokerit pelaa Moskovassa Venäjän liigaa; tai ”Putinin kaasuliigaa”, kuten Helsingin Sanomat asian ilmaisi. Venäjän kansallishymni soi usein miljardööri Rotenbergin omistamassa Pasilan venäläisareenassa, kun venäläiset joukkueet pelaavat. Jokeri -fanit kulkevat kuin lampaat Hjalliksen osoittamaan suuntaan – ihan sama omistavatko venäläiset kaiken! Samaan aikaan Venäjän tuella vallataan suvereenin maan Ukrainan alueita ja tapetaan siviilejä. Herra Putinin propagandasota on saanut uskollisia sotureita.

Venäjä valtaa Ukrainaa siviilejä tappaen

Mitään merkitystä ei tunnu olevan sillä, että Venäjän iskujoukot valtasivat Krimin niemimaan, siis itsenäisen valtion osan, ja venäläiset aseet tappavat kaiken aikaa Ukrainassa siviilejä. Viimeisin oli verityö Putinin juoksupoikien isku Mariupolin torille tammikuussa.

Venäjän tukemien separatistien tavoitteena on vähitellen vallata itäinen Ukraina – kenties koko maa. Niin sanotut rauhanneuvottelut ovat kariutuneet. Venäjä on loukannut naapureittensa ilmatilaa ja aluevesiä usein ja pitkään. NATO vahvistaa jatkuvasti läsnäoloaan Baltian maissa ja Puolassa. Silti meidän Jokerimme vain pelailee lätkää kuin mitään ei olisi tapahtunut. Mitä jos Venäjä olisi vallannut Viron? Tehtäisiinkö silloinkin kiekkobisnestä samaan malliin, ja yleisö laahustaisi venäläisareenalle vanhaan tapaan?

Formulakuskit ja FIFA myös Venäjän propagandan palveluksessa

Rahakkaat formulakuskimme ja KHL -kiekkoilijamme taustavoimineen eivät näköjään piittaa siitä, kenen kanssa ovat yhteistyössä. Kunhan vain bisnes pyörii ennallaan. KGB-toveri Putin hymyilee ja kättelee Valtteri Bottasta, ja KHL-miljardöörit myhäilevät, kun suomalaiskiekkoilijat poseeraavat Venäjän propagandakoneiston iloksi. Kansainvälinen oikeus ja länsimaiset demokraattiset arvot eivät merkitse mitään, kunhan hyvä palkka juoksee ja julkisuutta riittää. Hybridisota etenee loistavasti Putinin kannalta.

Jalkapallon pomot FIFA:ssa ovat myös Venäjän hybridisodan pelinappuloita. Urheiluhan on niin epäpoliittista ettei siihen vaikuta mikään. Pitäisikö panssareiden lähestyä Lappeenrantaa ennen kuin täällä herätään? Suomi on Euroopan Unionin jäsen. Vaikka Venäjä muistuttaa jo Neuvostoliittoa, meillä ei ole enää Yya-sopimusta eikä meidän tarvitse olla selkä kyyryssä itään.

Milloin päättäjät tajuavat, että Venäjä höynäyttää koko Eurooppaa veljeilyllä urheilussa ja kulttuurissa? Suomen ei tarvitsisi olla tässä irvokkaassa hyväksikäytössä mallioppilas.

JARMO VÌLJAKAINEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

five × three =