Rahaurheilijat miehittäjä Putinin mannekiineina

Rahakkaat formulakuskimme ja KHL -kiekkoilijamme taustavoimineen eivät näköjään piittaa siitä, kenen kanssa ovat yhteistyössä. Kunhan vain bisnes pyörii ennallaan. KGB-toveri Putin hymyilee ja kättelee Valtteri Bottasta, ja KHL-miljardöörit myhäilevät, kun suomalaiskiekkoilijat poseeraavat Venäjän propagandakoneiston iloksi. Kansainvälinen oikeus ja länsimaiset demokraattiset arvot eivät merkitse mitään, kunhan hyvä palkka juoksee ja julkisuutta riittää. Hybridisota etenee loistavasti Putinin kannalta.

Urheilun pitäisi olla EU:n pakotelistalla

Urheilun ja kulttuurin jättäminen EU-pakotteiden ulkopuolelle antoi Kremlille mahtavan propaganda-aseen. Euroopan urheilua seuraava väestö – jota on paljon – on näin valjastettu hiljaa hyväksymään Krimin ja Itä-Ukrainan miehitys. Samaan propaganda-ansaan ovat joutuneet saamattomat poliittiset johtajat. He eivät enää voi vaatia KHL-lätkän tai formulakisojen perumista.

Venäläismiljardöörit hymyilevät kabineteissaan, ja Putin jatkaa vaarallista sotaleikkiään. Venäläiset koneet loukkaavat Euroopan maiden ilmatilaa ja laivasto hätyyttelee suomalaisaluksia. Mutta pojat vaan urheilevat Venäjällä ja pokkuroivat Putinille. Nyt vain odotellaan Jalkapallon MM-kisoja Shotsissa 2018. Ehkä Venäjä ehtii siihen mennessä miehittää uusia alueita, millä tietenkään ei ole mitään vaikutusta näiden kisojen pitopaikkaan.

Miksi Putinin annetaan pelleillä urheilun varjolla?

Euroopan ja samalla myös Suomen poliittiset johtajat osoittavat käsittämätöntä periaatteettomuutta sallimalla urheilu- ja kulttuuriyhteistyön Ukrainaa miehittävän ja oikeusvaltioperiaatteita polkevan Venäjän kanssa. Saako diktaattorin elkeitä osoittava Putin miehittää vielä lisää suvereenien maiden alueita? Ovatko puhdasta bisnestä olevat formula- ja KHL kaikkien arvojen yläpuolella? Aikooko kansainvälinen jalkapalloliitto todellakin pitää kisat Shotsissa?

Kuka olikaan isäntänä Berliinin olympialaisissa 1936? Muistin virkistämiseksi: diktaattori, toisen maailmasodan aloittanut Adolf Hitler. Kuka tulee olemaan Jalkapallon MM-kisojen isäntä 2018? Näillä näkymin diktaattori Vladimir Putin. Riippumatta siitä, mitä Venäjän sotavoimat ovat siihen mennessä tehneet. Monet ovat jo varoittaneet kolmannesta maailmansodasta.

EU:n ja Suomen on syytä herätä ajoissa ja asettaa arvot urheilun edelle ja lopettaa urheiluveljeily Venäjän kanssa.

JARMO VILJAKAINEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 + sixteen =